Hoofdstuk IV

Bedrijfscultuur en teamcohesie: een nieuwe uitdaging

Ik heb mensen gezien die voorheen geen contact hadden en nu zijn gaan samenwerken. We hebben nog nooit zoveel solidariteit en visie gezien.

François Perl, Directeur-generaal van de Afdeling Gehandicaptenverzekeringen -RIZIV

Een enorme uitdaging die ik zie is de war on talent: het nieuwe talent van morgen kan van overal werken, maar moet vooral met alle nieuwe online tools kunnen werken en zich daar prettig bij voelen. 

Philip Tanghe, Sales Director Dairy Benelux, Savencia

Elke werknemer (en elke werkgever!) heeft zijn of haar eigen werkelijkheid, wordt geconfronteerd met zijn of haar eigen uitdagingen: dit feit werd nog eens extra benadrukt tijdens de lock down. Geconfronteerd met angst en een ongewone vorm van stress, lieten sommigen een nooit eerder getoond deel van hun persoonlijkheid zien. Gedrag en persoonlijkheid blijken belangrijker geworden te zijn dan theoretische vaardigheden, en dit zal in de toekomst waarschijnlijk een sterke trend worden bij aanwervingen.
De bedrijfscultuur van morgen zal moeten veranderen: het werk zal zich bij voorkeur moeten aanpassen aan iedere werknemer, met meer respect voor het eigen ritme en de persoonlijke evolutie. We zullen niet persé meer werken met contracten van (on)bepaalde duur

Wilt u meer lezen en het standpunt van de coaches van BAO Group ontdekken?
Ontvang deze complete white paper gratis per e-mail.